Blog page won't show blog posts

NOTE: Starting with OptimizePress version 2.5.11 we introduced a newer theme that has a more modern design, faster loading pages, and better SEO. We would suggest trying out the new OptimizePress Smart Theme. If you have an active updates/support license you should see this in the members hub, along with a downloadable PDF step by step guide on how to use the new Smart Theme

We can no longer provide the older OptimizePress Theme files for download for new sites. If you have an existing site and need to re-install the theme files please contact our support team and they will gladly assist with that. For now, we will still provide updates and support for the older OptimizePress Theme

This guide is for the older OptimizePress Theme version and not for the new Smart Theme

If you want to setup a specific page on your site to show your blog posts, and you find that your posts are not showing (you will most likely see the blog setup process message instead) - this is because you have created the blog page with the Pagebuilder / LiveEditor.


To create a page to show your blog posts, first go to Pages > Add New On the main Wordpress menu.

Now save this new page as whatever you want (usually you would use the name "blog") and then save and publish this page

Next go to Settings > Reading and then specify this page as the blog Posts page in the second dropdown menu on the page.  This should successfully show your blog posts when published and saved.